Правителството водено от Кирил Петков се сформира след сложни коалиционни

...
Правителството водено от Кирил Петков се сформира след сложни коалиционни
Коментари Харесай

Какво успя да свърши кабинетът на Кирил Петков?


Правителството водено от Кирил Петков се образува след комплицирани съдружни договаряния, за първи път предавани онлайн. И след сключване на съдружно съглашение министерствата бяха разпределени сред четирите сътрудници - Политическа партия, Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и Демократична България.

Ден след встъпването на новата власт бе натрапен мораториум върху цените на тока, парното и водата за бита.

„ Имаме следващото предложение за повишение на цените на тока. Това предложение на КЕВР е политическо - в първия ден на кабинета Петков”, съобщи Атанас Михнев, от Политическа партия.

Мораториумът отпадна, а от юли следва скок в цената и на тока, и на парното.

За повторно в демократичната ни история календарна година стартира без признат бюджет. Нов беше признат в края на февруари, а сега тече актуализация.

„ Ако не мине актуализацията, няма да има пари нито за пенсии, нито за детски “, съобщи Асен Василев.

На това държавно управление му се наложи да се оправя и в условия на войната в Украйна. А оценката дали да се назовава война или не коства поста на министъра на защитата Стефан Янев. Кирил Петков изиска оставката му.

Русия спря доставките на газ за България, а страната ни разгласи, че се отхвърля от каквито и да било договаряния по изтичащия в края на годината контракт с „ Газпром “.

Кабинетът Петков ще се запомни и с ареста на водача на ГЕРБ Бойко Борисов и с освобождението му след 24 часа.

След месеци закъснение беше утвърден и Планът за възобновяване на страната ни, по който чакаме над 12 милиарда лв. от Брюксел.

Получаването на парите върви ръка за ръка с голям брой промени, в това число в правосъдната сфера, а от уговорките, които държавното управление пое досега, съумяха единствено да закрият профилираните съд и прокуратура.

Разпадът на обединението стартира с напускането на министрите на Слави Трифонов от съвещание на държавното управление. Дни по-късно от ГЕРБ внесоха и вота на съмнение против държавното управление на Кирил Петков.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР