Правителството в Кипър разширява условията за държавна помощ на засегнати

...
Правителството в Кипър разширява условията за държавна помощ на засегнати
Коментари Харесай

В Кипър ще изплащат допълнителна помощ на засегнати от пандемията

Правителството в Кипър уголемява изискванията за държавна помощ на наранени от пандемията. Над 2,5 млн. евро се отпускат за спомагателна поддръжка на към 3 400 души в хотели и други специалности, разгласи общественото министерство.

С 1 млн. евро ще бъде изплатена еднократна помощ за декември и януари на към 1 500 безработни от хотелиерството. Те са регистрирани в бюрата по труда, само че заради продължителните прекъсвания на работа на хотелите по време на пандемията не дават отговор на законовите условия и не получават обезщетение за безработица.За тази целева група общественото министерство след координиране със обществените сътрудници е изготвило специфичен проект за образование, на участниците в който се изплаща месечна помощ.

Еднократна дотация ще получат и 1 900 самонаети от три професионални групи - таксиметрови водачи, фотографи и улични търговци, чийто бизнес е обиден от коронавирусните ограничавания. Средствата за тях са в размер на общо 1,6 млн. евро.

Над 2 милиарда евро в поддръжка на повече от 210 000 работещи, безработни и работодатели е изплатило държавното управление в Кипър по време на пандемията посредством въведените специфични проекти. Те, дружно с други политики за понижаване на безработицата, са съдействали тя да падне до най-ниското си равнище от 2009 година, регистрира кабинетът.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР