Правителството в Кипър даде зелена светлина за сключване на граждански

...
Правителството в Кипър даде зелена светлина за сключване на граждански
Коментари Харесай

В Кипър вече може да се сключва брак в музеите

Правителството в Кипър даде „ зелена светлина ” за подписване на цивилен брак в музеи и исторически места. Поставено беше началото и на най-големия културен план в страната - построяването на нова постройка за основния музей на Кипър за над 120 млн. евро.

Безплатен става входът в 12 музея в Кипър, разгласи държавното управление. Таксите за гости се отстраняват в Кипърския музей - най-големия археологически център на острова, Етнографския музей в Никозия, редица локални археологически и етнографски експозиции.

Определени музеи и монументи на античността ще се отворят за осъществяване на цивилен бракосъчетания против възнаграждение на специфични такси и условия за броя присъстващи.

В навечерието на новата година бе разгласен и търг за нова постройка на Кипърския музей. С него стартира реализацията на „ най-големия културен план в страната “, както го дефинира президентът на Кипър Никос Анастасиадис.

Сегашната постройка е издигната през 1908 година от английското колониално ръководство и, макар реконструкциите и разширенията, е тясна за сбирката от над 6500 антики.

Новият археологически музей ще заеме повърхност от 40 000 кв. метра.

Стартиралата процедура е със период до 1 юли следващата година. Изпълнението на целия план на стойност над 120 млн. евро - от строителството до преместването на експонатите, е планувано да продължи 60 месеца.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР