Правителството увеличи основната месечна заплата на изпълнителния директор на Националната

...
Правителството увеличи основната месечна заплата на изпълнителния директор на Националната
Коментари Харесай

Заплатата на шефката на данъчните расте заедно със скандалите в НАП

Правителството усили главната месечна заплата на изпълнителния шеф на Националната организация за приходите (НАП) Галя Димитрова на 5500 лв. от 1 януари 2020 година Това заяви държавната осведомителна работа.

Увеличението е обвързвано с повишението на разноските за личен състав в бюджетните организации за тази година. Отчетен е и водещият принос на Галя Димитрова за " сполучливото осъществяване на главните стратегически и оперативни цели на Национална агенция за приходите за 2019 година, свързани със събираемостта на приходите и доброволното осъществяване на отговорностите ", се споделя в известието.

Така единствено за две години главната заплатата на шефката на Национална агенция за приходите набъбна от 4070 лева на 5500 лева, т.е. нарастването ѝ е с 1430 лева

Освен тях тя получава и спомагателни бонуси за изключителните резултати на Национална агенция за приходите в събираемостта на налозите. За 2018 година шефката на данъчните Галя Димитрова уточни в имуществената си декларация, че е получила от заплати 123 486 лева или по 10 290 лева месечно. Данните за 2019 година към момента не са оповестени, само че сигурно приходите ѝ са по-високи, защото главната ѝ заплата е била 5000 лева

В същото време в разгара на абсурда " НАПЛийкс " с изтеклите в интернет данни на милиони българи Димитрова твърдеше, че управлението на Национална агенция за приходите, в това число тя самата, не взима в допълнение материално стимулиране (ДМС).

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР