Правителството трябва да прави така, че да не допуска политиката

...
Правителството трябва да прави така, че да не допуска политиката
Коментари Харесай

Радев към властта от Пловдив: Времето за анализи изтече, чакаме резултатите

" Правителството би трябвало да прави по този начин, че да не позволява политиката и геополитиката да убива българската стопанска система. Нужни са надеждни, устойчиви ограничения и решения, а освен положителни планове. Времето за разбори изтече, чакаме резултатите ". Това съобщи президентът завода на металургичната компания за цветни метали „ КЦМ 2000 “ в Пловдив.

Според него не може в изискванията на остра енергийна рецесия да бъдат изоставени енергоинтензивните предприятия, които са гръбнакът на нашата стопанска система, без съответни ограничения и предсказуемост в ценовата политика. 

" Следим какво прави държавното управление тъй че да поевтинее тока и газа и да има съответни обезщетителни механизми за бизнеса. Има нови хора в управлението на енергетиката, само че къде са резултатите? Хората не ги усещат, а време няма. Всеки ден е скъп, усилва се риска от банкрута и загуба на пазари ", уточни президентът. По думите му се са неотложни законови промени. Трябва да имаме действителна ликвидност и действителни задължения.

Той дефинира „ КЦМ 2000 “ като образец за приватизация и софтуерен водач. За него такива структуроопределящи предприятия би трябвало да бъдат подкрепени. 

Относно построяването на нови мощности в АЕЦ " Белене " той счита, че България има бъдеще като нуклеарна страна и би трябвало да се вземе решение. " Десетилетия напред да имаме вложения в базови мощности, не можем да си позволим лукса да се откажем от огромния капиталов капацитет ", разяснява Радев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР