Правителството ще проведе оперативно заседание, на което ще обсъди цялостен

...
Правителството ще проведе оперативно заседание, на което ще обсъди цялостен
Коментари Харесай

Петков: Ще обсъдим цялостния пакет за мерките срещу инфлацията и високите цени

Правителството ще организира оперативно съвещание, на което ще разиска повсеместен пакет от ограничения против инфлацията и високите цени в страната. Това съобщи министър председателят преди началото на днешното постоянно съвещание на кабинета.  

Успяхме да задържим цените на тока за битовите консуматори, без да бъдат покачени. Ние сме едно от дребното места в Европа, където това се случи. Даването на 4 милиарда лева помощи за бизнеса също е невиждано, като % от брутния вътрешен артикул, сподели още той. 

Петков увери, че хакерската офанзива против „ Български пощи “ не попречва изплащането на добавката от 70 лева за пенсионерите, която те ще получат за великденските празници. 

Очаквам от Министерството на финансите да ни даде оферти по отношение на Данък добавена стойност на хляба, плодовете и зеленчуците, уточни министър председателят. 

Той изрази вярата на днешното съвещание на Народното събрание да бъдат гласувани парите за пътните компании, с цел да могат те да реализират ремонтите и поддръжката на пътищата, като напомни, че сумата възлиза на над 650 млн. лева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР