Правителството се опита да си осигури комфорт от дълг с

...
Правителството се опита да си осигури комфорт от дълг с
Коментари Харесай

Синдикалист: 1500 лева заплата трябват на човек, за да може да живее нормално

Правителството се опита да си обезпечи комфорт от дълг с ниски лихви. Това сподели в "Офанзива с Любо Огнянов " по Нова Нюз финансовият специалист Любомир Дацов, който е и някогашен заместник-министър на финансите.

Според него няма по какъв начин да се получи дългова серпантина и това е политическо говорене.

"Няма да има нарастване на дълга. За идната година би трябвало да се възнамерява недостиг на бюджета. Асен Василев във вижданията си не се отличава от дейностите на служебното държавно управление ", сподели още специалистът.

Любомир Дацов е уверен, че държавният бюджет ще може да упражнява функционалностите си през януари и февруари.

"Пенсионната система би трябвало да обезпечава пропорция, голямото деформиране не в горната част на приходите не е заслужено да се усилва оптималния застрахователен приход, защото хората не получават повече ", заключи той.

"Отново ще има пенсионери с пенсия, която ги оставя под линията на беднотия. Инфлацията нараства за артикули и услуги, които се използват от най-неплатежоспособните ", съобщи в предаването Любослав Костов от КНСБ.

Синдикалист уточни, че съгласно проучвания все още 1500 лв. заплата е нужна на един човек, с цел да може да живее обикновено.

"420 лв. е положително равнище за минимална пенсия, тъй като е над линията на беднотия, само че това ще се промени в средата на годината, тогава какво ще се прави ", попита той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР