Правителството, с премиери Николай Денков и Мария Габриел, ще е

...
Правителството, с премиери Николай Денков и Мария Габриел, ще е
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ще надградим кабинета "Денков", аз няма да съм министър, Асен Василев ще е

Правителството, с министър председатели Николай Денков и Мария Габриел, ще е на база п при започване на май, като са вероятни няколко промени, сподели през днешния ден пред Би Ти Ви Кирил Петков. " Имаше хора, които ги канихме в това държавно управление, само че не желаеха. Сега като видяха, че има късмет то да бъде утвърдена са съгласни. Ако можем да надградим, ще надградим ", добави Петков.

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " разгласи, че той няма да е министър, само че Асен Василев ще е в кабинета. В него няма да има нито един човек на ГЕРБ с изключение на Мария Габриел, която първите 9 месеца ще е вицепремиер, а вторите 9 месеца министър председател.

 " Тя е ключът за Шенген и еврозоната ": Кирил Петков се извини за Мария Габриел
Петков изясни, че по гледище на ГЕРБ някой от номинираните за министри може да бъде заменен, само че в случай че се показват справедливи притеснителни обстоятелства за него. " Когато повече хора гледат, има късмет за по-обективно мнение, за момента нямаме подобен проблем ", сподели Петков. Той заключи, че се сглобява един доста мощен кабинет, на база първичния.

Като смяна в структурата Петков уточни, че вицепремиерът ще е единствено един. " Началният състав се чака да продължи за задачите 18 месеца, в случай че има предпочитание за промяна на министър, то и двете партии, би трябвало да се съгласят, това е при положение, че някой се изложи ", разясни някогашният министър председател.

Той акцентира още, че всеки министър има правото да си избере своите заместници без да се изяснява на политическите партии за какво залага на един или различен човек. " Няма спогодба да има заместник-министри, посочени от ГЕРБ ", сподели още Кирил Петков.

От упоменатите досега имена на министри той уточни, че евентуално ще останат Тодор Тагарев като министър на защитата и Андрей Янкулов министър на вътрешните работи.

" Аз не съм нареждал ареста на Борисов, това е акция на Министерство на вътрешните работи ", акцентира той, в отговор на въпрос. Кирил Петков показва, че ще се образува ръб, с представители на двете най-големи парламентарни групи, който да взема решение кои персони да оглавят регулаторите с изтекли мандати.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР