Правителството ревизира решението на служебния кабинет за спешната помощ по

...
Правителството ревизира решението на служебния кабинет за спешната помощ по
Коментари Харесай

Обрат! Спряха закриването на дружеството за въздушните линейки

Правителството ревизира решението на служебния кабинет за незабавната помощ по въздух. Кабинетът спря закриването на сдружението „ България Хели Мед Сървиз “, което би трябвало да обезпечи незабавната здравна помощ по въздуха.

Дейността на сдружението беше прекъсната от държавното управление на Гълъб Донев. Според Министъра на превоза с новите промени ще се делегира съответна отговорност за задачите на незабавната помощ по въздух. Вече има избрани 6 бази за медицински хеликоптери в няколко града, а досега страната ни е обучила към 90 лекари и медицински експерти.

„ Проектът по незабавна здравна помощ по въздух се финансира напълно по Плана за възобновяване и резистентност, където ясно и изрично са заложени параметри, свързани с европейски регулации, които прецизно би трябвало да бъдат спазени, осведоми " Нова ". Не бива, заобикаляйки българските закони и правила още веднъж да търсим метод по какъв начин да вменим тази активност като второстепенна на някой.
Създавайки още веднъж " България Хели Мед Сървиз “ се делегират напълно правата по действие на незабавната здравна помощ по въздух, ясно и изрично, което в действителност улеснява модела на финансиране и издържане на цялата система в България ”, съобщи Георги Гвоздейков, министър на превоза.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР