Правителството реши утре да е Ден на национален траур за

...
Правителството реши утре да е Ден на национален траур за
Коментари Харесай

В памет на жертвите на потопа: 8 септември ще е Ден на национален траур

Правителството реши на следващия ден да е Ден на народен печал за жертвите, на наводненията в община Царево на 5 септември. Четирима души починаха в бедствието - двама мъже и две дами.

Временна междуведомствена експертна комисия ще изследва аргументите за бедствието по Южното Черноморие, разгласи министър председателят Николай Денков при започване на държавното съвещание.

То стартира с минута безмълвие в памет на жертвите на естествената буря.

Комисията ще се ръководи от заместник-министъра на околната среда и водите Петър Димитров.

Ръководителите на министерствата и ведомствата, които вземат участие в комисията, имат тридневен период да посочат свои представители. След това тече нов тридневен период, в който би трябвало да бъде свикано първото съвещание на комисията, а в 14-дневен период от първото съвещание комисията би трябвало да показа отчет с констатации и оферти за законодателни промени, в случай че е належащо, изясни Денков:

" Това е методът да се подходи съществено и редовно, когато има проблеми от този вид. Решенията би трябвало да бъдат въз основата на справедлива, тествана и цялостна информация, а не въз основата на едно или друго мнение във Facebook ".

Контролът върху работата на комисията ще се реализира персонално от премиера.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР