Правителството проучва възможности за създаване механизъм за плащания с криптовалути

...
Правителството проучва възможности за създаване механизъм за плащания с криптовалути
Коментари Харесай

Асен Василев като вицепремиер: Да, водя преговори с NEXO

Правителството изследва благоприятни условия за основаване механизъм за заплащания с криптовалути в кратковременен до средносрочен проект. Водя договаряния с централната банка (БНБ), както и с " играчи в крипто промишлеността " за разширение на криптомеханизмите у нас, само че не с наклонност България да се трансформира в хъб за копаене. Това признава вицепремиерът и началник на МФ Асен Василев тъкмо преди 1 година, през януари 2022-а пред " Блумбърг " в особено. 

От дни (откакто потегли масираната акция на прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и ДАНС в столицата против NEXO - б.р.), съпредседателят на " Продължаваме промяната " не е влизал в Народното събрание. Което даде учредения на енергийното острие на ГЕРБ Делян Добрев да попита дали ексвицепремиерът не е " духнал " към Обединените арабски емирства, където от 2021 година най-вероятно се намира и съоснователят на криптокомпанията NEXO Антони Тренчев.

" Прокуратурата одеве сподели, че някогашен финансов министър е правил среща с NEXO с цел да им спомага. Асен Василев го няма на работа от 2 дни.

Дали не е към този момент на някой остров? ", пита Добрев. 

Вчера пък водачът на Има Такъв Народ и провалил се шоумен, по думите на Политическа партия, Слави Трифонов разгласи сензационно, че Асен Василев " надали не " всеки ден ходел в офиса на NEXO в София, до момента в който е бил в изпълнителната власт.

В петък се появиха известия и за крупни дарения от криптокомпанията към Демократична България по регистрите на Сметната палата - за присъединяване на градската десница в предходните парламентарни избори.

Eто още концепции за криптосвета, изразени предизборно от Асен Василев през 2022г.: 

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР