Правителството прие промени в Координационния съвет, който отговаря за подготовката

...
Правителството прие промени в Координационния съвет, който отговаря за подготовката
Коментари Харесай

Правят промени в Координационния съвет, който отговаря за подготовката на страната ни за членство в еврозоната

Правителството одобри промени в Координационния съвет , който дава отговор за подготовката на страната ни за участие в еврозоната. Това оповестиха от Министерския съвет след постоянното съвещание през днешния ден. 

Те обясниха, че със свое разпореждане кабиентът е приел промени в решение от юли 2015 година, което е за основаване на Координационен съвет за подготовка на Република България за участие в еврозоната. 

С новото разпореждане се предлага Съветът да дава отговор за организирането и координирането на практическата подготовка на Република България за участие в еврозоната при нова индикативна дата за участие – 1 януари 2025 година

Промените са ориентирани и към прецизиране на функционалностите и повишение на успеваемостта на Съвета при реализирането на неговата активност. Предлага се актуализация на функционалностите и управлението на някои от работните групи към Координационния съвет за подготовка на Република България, като в същото време се прави предложение за сформирането на нова подгрупа „ Държавни скъпи бумаги “, която да дава отговор за адаптирането на нормативната база и системите за работа с държавни скъпи бумаги от левове в евро.

С постановлението се цели допълнителн о да се форсира работата по същинската практическа подготовка на страната ни за приемане на еврото с оглед потребността от осъществяване на задачата България да стане член на еврозоната от 1 януари 2025 година

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР