Правителството прие постановлението, с което се определя организацията и координацията

...
Правителството прие постановлението, с което се определя организацията и координацията
Коментари Харесай

България започва подготовката си за присъединяване към ОИСР

Правителството одобри постановлението, с което се дефинира организацията и координацията при договарянията на страната ни за участието в Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).

" Ние участваме, в случай че не в клуба на богатите, както нормално и неправилно се назовава Организацията за икономическо съдействие и развиване, то най-малко в клуба, който дефинира най-хубавите практики и международни политики в другите сфери. Единични са сферите, който нямат касателство във връзка с Организацията за икономическо сътрудничество и раз – защитата и вътрешните работи, по този начин се смята. Но те също се нуждаят от най-хубавите практики,например на корпоративно ръководство, що се отнася до техните търговски сдружения. На процедура няма сфера, която да не е наранена от нашето бъдещо присъединение към Организацията за икономическо сътрудничество и раз. " - съобщи служебният министър на външните работи Николай Милков.

" Постановлението, което през днешния ден беше признато има координационен темперамент, както става значимо явно и от неговото наименование. То не стъпва върху празно поле, то доразвива в днешните условия, които към този момент са свързани с на практика диалози за присъединение на основания през 2017г. Междуведомствен координационен механизъм. Постановлението има едно приложение, което дефинира работни групи. Той изясни, че работните групи са съгласно тематиката на обособените принадлежности и конвенции на организацията към която ние следва да се присъединим. Навсякъде има по една водеща институция и няколко партниращи институции. Това е направено по подготвеност. " - сподели той.

Милков акцентира, че откакто има такова разпореждане, към този момент ще се работи по него и следва първото съвещание на Междуведомствения координационен механизъм.

" На 25 август следва първото съвещание на Междуведомствения координационен механизъм и на него ще бъдат разпределени първичните задания, които предстоят пред нас. " - означи служебният минисър.

Той акцентира, че задачата на кабинета е до края на месец септември да бъде направен първичен вид на така наречен Начален меморандум, който е в отговор на пътната карта, предоставена на 10 юни тази година и която дефинира пътя за присъединение към организацията.

" В този първичен меморандум, който е доста значим инструмент, тъй като ние би трябвало да създадем оценка на всички сфери и това какво ни следва да вършим, ще бъде въвлечена на процедура цялата държавна администрация. Ако успеем до края на септември да създадем първичния вид, то до края на октомври стремежът ни ще бъде да го завършваме. Така, че той да бъде връчен в организацията.” - съобщи Милков. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР