Правителството прие постановление за уреждане на отношенията, свързани със закриването

...
Правителството прие постановление за уреждане на отношенията, свързани със закриването
Коментари Харесай

Създава се ликвидационна комисия за закриването на Държавната комисия по хазарта

Правителството одобри разпореждане за споразумяване на връзките, свързани със закриването на Държавната комисия по хазарта. С него се извършва задължението на Министерския съвет, според последното изменение на Закона за хазарта (ДВ, бр. 69 от 2020 г.) а точно - основаването на ликвидационна комисия и установяване на нейните функционалности.

Предвижда се ръководител на ликвидационната комисия да бъде основният секретар на Министерството на финансите, а поименният състав на ликвидационната комисия да се дефинира със заповед на министъра на финансите.

Уреждат се функционалностите на комисията за тримесечния период на работа, както и главните функционалности на нейния ръководител.
Това съобшиха от пресцентъра на Министерския съвет. С щатните бройки, включени в общата бройка на личния състав на закритата ДКХ, се правят обезщетени промени в числеността на Министерството на финансите и Национална агенция за приходите - покачва се експертният потенциал на Министерството с 18 спомагателни щатни бройки, а в Национална агенция за приходите ще има 34 спомагателни щатни бройки.

Необходимите разноски по ликвидацията, в това число за възнагражденията и компенсациите по Закона за държавния чиновник и по Кодекса на труда, ще се изплащат посредством бюджета на Националната организация за приходите за сметка на средствата по одобрения бюджет на Държавната комисия по
хазарта за 2020 година, въз основа на утвърдени от ръководителя на ликвидационната комисия документи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР