Правителството прие отчета за проведените събития от календара на Българското

...
Правителството прие отчета за проведените събития от календара на Българското
Коментари Харесай

Българското председателство на Съвета на ЕС: Проведени са общо 330 срещи, заседания и конференции

Правителството одобри доклада за извършените събития от календара на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

В рамките на Българското председателство в страната са извършени 330 срещи, съвещания и конференции. В приложения доклад е предоставена и информация за постигнатите договорености и резултати в обособените политически сфери, на база подадената от министерствата и ведомствата информация.

Календарът на постоянните съвещания на Съвета и подготвителните му органи включва 101 срещи на другите формати на Съвета на Европейски Съюз, 1523 съвещания на подготвителните органи на Съвета на Европейски Съюз, 42 съвещания на Комитета на непрекъснатите представители на държавните управления на страните членки на ЕС; 29 съвещания на Комитета на заместник-постоянните представители на държавните управления на държавите-членки на Европейски Съюз.

В допълнение Министерството на външните работи провежда близо 50 събития в задграничните представителства на Република България, изпълняващи функционалности на локални ръководи па Европейски Съюз, както и още толкоз срещи и съвещания в страната или чужбина във връзка Българското председателство.

Всички събития, извършени във връзка Българското председателство в страната и чужбина, способстваха за осъществяването на програмата на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР