Правителството предостави на Медицинския университет във Варна правата на едноличен

...
Правителството предостави на Медицинския университет във Варна правата на едноличен
Коментари Харесай

Медицинският университет във Варна поема собствеността на болницата “Света Марина“

Правителството даде на Медицинския университет във Варна правата на едноличен притежател на капитала на Многопрофилната болница за интензивно лекуване “Света Марина “ ЕАД в града. Така Медицинският университет във Варна стана първото висше образователно заведение у нас, което има своя лична болница.

Кабинетът дава собствеността върху болничното заведение на университета за периода на акредитационната оценка на лечебното заведение, т.е. в идващите пет години.

Преди седмица Министерският съвет даде най-високата оценка “отличен “ на " Св. Марина " и

удостовери статута й на университетска болница за идващите пет години.

Прехвърлянето на собствеността става по молба на Медицинския университет, като главният претекст е, че по този метод университетската болница ще възвърне главната си функционалност - обезпечаване на качествено практическо образование на студенти, докторанти и специализанти и реализиране на болнична здравна помощ на най-високо равнище.

За да поддържа високо качество на подготовката на студентите по медицина и с цел да бъде конкурентоспособен, през последните четири години университетът е вложил над 8 млн. лева в клиничните катедри в МБАЛ “Св. Марина “ – Варна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР