Правителството отстоява българските позиции при двустранните разговори с Република Северна

...
Правителството отстоява българските позиции при двустранните разговори с Република Северна
Коментари Харесай

София отстоява позициите си пред РСМ, заявил Петков на комисаря по разширяването

Правителството отстоява българските позиции при двустранните диалози с Република Северна Македония.

Това е декларирал министър-председателят Кирил Петков, който през днешния ден е провел среща с европейския комисар по съседство и разширение Оливер Вархеи, излиза наяве от прессъобщение на Министерския съвет.

По думите на Петков страната ни " има за първи път сериозна поддръжка в Европейския съюз поради новия си метод към Скопие ", показват от Министерски съвет.

Разговорът с Вархеи идва на фона на провелия се късно вечерта във вторник незабавен съдружен съвет. Както Клуб Z писа, на него министър председателят още веднъж е сложил тематиката с еврочленството на Скопие и българското " Да ". А позоваването е било на френското председателство на Европейския съюз, което както е известно, сложи като приоритет разрешаването на разногласието сред България и РСМ, като с това персонално се ангажира президентът Еманюел Макрон, на който му предстоят нови избори след 10-ина дни.

Промяна в българската позиция обаче към този момент няма да има - РСМ би трябвало да извърши първо българските условия, както бе одобрено и от 44-ото Народно заседание, и от свикания при започване на мандата на това държавно управление Консултативен съвет за национална сигурност. Позициите и на Българска социалистическа партия, и на " ИТН " са останали непроменени.

Иначе министър председателят срещнал Вархеи и с резултатите от срещата на водачи на страни членки на НАТО от Югоизточна Европа, която се организира при започване на актуалната седмица в София по самодейност на българския министър-председател.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР