Правителството отпусна по 15 000 лева еднократна финансова помощ на

...
Правителството отпусна по 15 000 лева еднократна финансова помощ на
Коментари Харесай

Семействата на загиналите в Царево ще получат по 15 000 лева от държавата

Правителството отпусна по 15 000 лв. еднократна финансова помощ на законните наследници на четиримата починали при наводнението в Община Царево, оповестиха от държавната пресслужба.

Необходимите средства от общо 60 000 лв. са обезпечени от бюджета на Министерството на труда и обществената политика. Еднократните помощи ще бъдат изплатени от дирекция " Социално подкрепяне " по непрекъснат или сегашен адрес на починалите. По този метод ще се обезпечи спомагателна финансова поддръжка за техните фамилии.

Очаква се да стартира и изплащането на отпуснатите досега 47 еднократни помощи на потърпевшите фамилии. Това оповестиха от пресцентъра на Агенцията за обществено подкрепяне. До 17 септември обществените служащи бяха посетили 103 потърпевши семейства в седем обитаеми места в общината. Те спомагаха и при подаването на заявки за спомагателна поддръжка до 2500 лева за закупуване на електроуреди от фонд " Социална протекция ". Ангажимент на общинската администрация е приемането, обработването и изпращането на заявките към фонда.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР