Правителството отпусна на Столичната община 20 милиона лева за покупката

...
Правителството отпусна на Столичната община 20 милиона лева за покупката
Коментари Харесай

Правителството отпуска 20 млн. лв. за модернизиране на метрото

Правителството отпусна на Столичната община 20 милиона лв. за покупката на нови 10 метровлака за третата линия метрото и за доставка и монтаж на преградни порти за метростанции от първия и втория метродиаметър, заяви държавната осведомителна работа.
Третата метролиния, която свързва кварталите " Левски " и " Горна баня " ще се обслужва от общо 30 метровлака. До момента са доставени 20. Всеки е с цена 4.5 млн.евро. Те са марка Siemens, само че са създадени в Полша.
 Общински съветници от Българска социалистическа партия желаеха незабавно чуване за повредата в метрото Общински съветници от Българска социалистическа партия желаеха незабавно чуване за повредата в метрото
Членовете на Комисията по превоз и пътна сигурност на СОС от Българска социалистическа партия Калоян Паргов, Альоша Даков и Михаил Ставрев, дружно с двамата си...
Пред министрите на днешното държавно съвещание кметът на София Йорданка Фандъкова , сподели че с отпуснатите средства ще се направи окончателното заплащане за закупуването на мотрисите. Тя добави, че през последните години страната е оказала подпомагане за реализирането на три огромни целта за столицата - строителството на метрото, довършването на Южната дъга на Околовръстното шосе и построяването на учебни заведения и детски градини.
В отговор министър председателят Бойко Борисов уточни, че скоро се чака да завърши разширението на Околовръстния път в правата от квартал " Младост " до автомагистрала " Тракия " и незабавно по-късно ще стартира строителството в сектора сред автомагистрала " Струма " и бул. " Цар Борис III ". " Ще осъществим всички фантазии на софиянци. Преди години в София нямаше метро, нямаше Околовръстно шосе, помните какво беше - градът колабираше ", заключи министър председателят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР