Правителството отпусна допълнителни средства в размер до 1 349 856

...
Правителството отпусна допълнителни средства в размер до 1 349 856
Коментари Харесай

Правителството отпусна близо 1,3 млрд. лева за още 134 км от магистрала „Хемус“

Правителството отпусна спомагателни средства в размер до 1 349 856 000 лева по бюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) за 2018 година, за построяването на 134,2 км от автомагистрала „ Хемус “ сред Боаза до връзката с пътя сред Русе и Велико Търново.

Сумата ще е от централния бюджет за 2018 година С нея ще бъде обезпечено построяването на сектора, който е от извънредно значим държавен и публичен интерес и за развиването на пътната инфраструктура в Северна България.

Общата дължина на автомагистрала „ Хемус “ от София до Варна е към 420 км. Изградени са секторите сред София и Ябланица и от Белокопитово до Варна, които са общо близо 170 км. В момента се строят още близо 26 км от автомагистралата - 9,3 км в правата сред Ябланица и Боаза и 16,32 км от п.в. „ Буховци “ до п.в. „ Белокопитово “.

Цялостното доизграждане на автомагистрала „ Хемус “ е главен приоритет в управническата стратегия на държавното управление, защото бъдещето на Северна България и модернизирането на района е обвързвано със строителството на автомагистралата и обезпечаването на бърза и безвредна пътна връзка сред София и Варна.

"С днешното решение желаеме да създадем градежа на автомагистралата необратим ", сподели министър председателят Бойко Борисов. Парите сме ги събрали с борбата с корупцията и контрабандата и по тази причина отпускаме напълно бюджетни пари, добави той.

След завършването на аутобана ще се редуцира времето за пътешестване сред столицата и третия по величина български град. Автомагистралата ще обезпечава и връзка с пристанище Варна, което е основно за търговията с Русия, Украйна и Турция.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР