Правителството отпусна допълнителни 55 млн. лв. на Министерството на транспорта,

...
Правителството отпусна допълнителни 55 млн. лв. на Министерството на транспорта,
Коментари Харесай

Кабинетът отпусна 55 млн. лв. за нов самолет за властта


Правителството отпусна спомагателни 55 млн. лева на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията, решението е взето през днешния ден по време на съвещанието на кабинета в Министерски съвет. Парите ще бъдат изразходени за потребностите на „ Авиоотряд 28” – ще бъде закупен аероплан и ще се построи хангар за предпазване и техническо обслужване на машината. „ Авиоотряд 28” се употребява за полети на чиновници от министерствата и ведомставата у нас, както и при изключителни обстановки. В момента полетите със особено предопределение се правят от две летателни машини - „ Фалкон” и „ Еърбъс”.

През миналата година имаше няколко случая с държавния „ Фалкон”. На 10 април самолетът спука гума, а на 15 ноември отхвърли навигационната система на машината. При двата полета министър председателят Бойко Борисов беше на борда. Правителственият аероплан беше спрян от придвижване за определяне на повода за повредата. Директорът на „ Авиотряд 28” ген. Тодор Коджейков тогава моли за закупуване на нова машина.

По-рано този месец кабинетът разпореди на генералния шеф на „ Авиоотряд 28” да организира договаряния за подписване на контракт за доставка на въздухоплавателно средство за осъществяване на полети със особено предопределение.

Източник: btvnovinite.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР