Правителството отпуска допълнително 1,5 млн. лева на първите 52 общини,

...
Правителството отпуска допълнително 1,5 млн. лева на първите 52 общини,
Коментари Харесай

Дават 1,5 млн. лева на първите 52 общини, организирали подготовка за 4-годишните деца

Правителството отпуска в допълнение 1,5 млн. лв. на първите 52 общини, организирали предучилищна подготовка за 4-годишните дец а. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов на днешното държавно съвещание. Премиерът посочи, че спомагателните средства са предопределени за над 4000 деца. Борисов означи още, че за актуалната година са планувани общо 36 млн. лева за прехрана на 4-годишните деца в градините.

Изследванията демонстрират, че децата от уязвими групи, които са включени по-рано, имат доста по-малко дефицити в знанията, по-голяма част от тях доближават до гимназиално обучение и отпадат по-рядко от просветителната система, посочи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Правителството отпусна и над 13 млн. лева за осъществяване на действия на Фонд " Научни проучвания ". С тези средства ще бъдат финансирани планове от състезанието на Фонд " Научни проучвания " за фундаментални проучвания, в това число свързани със значими публични провокации вследствие на пандемията от COVID-19.

Необходимите средства за финансиране на конкурсните планове, свързани с COVID-19, са в размер на 3 100 000 лева Наред с тях се отпускат до 10 000 000 лева за осъществяването на годишната стратегия на Фонда в по-голям размер. С тях ще бъдат финансирани 150 нови планови оферти.

Очаква се в следствие от осъществяването на плановете да се реализира повишение на количеството и качеството на фундаменталните научни проучвания, по-интензивни връзки сред науката, образованието, бизнеса и обществото, както и присъединяване на български учени в интернационалните планове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР