Правителството отпуска до 379 млн. лева за модернизацията на близо

...
Правителството отпуска до 379 млн. лева за модернизацията на близо
Коментари Харесай

Отпускат близо 400 млн. лева за ремонта на пътя Видин-Ботевград

Правителството отпуска до 379 млн. лв. за модернизацията на близо 69-километров сектор от пътя Видин-Ботевград сред пътния възел "Макреш " и обходния път на Монтана, разгласи министър председателят Бойко Борисов на държавното съвещание, което се организира онлайн.
"Инфраструктурните планове постоянно са били във фокуса на работата на държавното управление. Те са неизменен приоритет, без значение от компликациите, пред които ни изправя пандемията от ковид. Защото нашата цел е още по-добро, по-бързо и по-безопасно пътешестване на всеки един българин ", акцентира министър-председателят.
Направлението Видин-Ботевград е водещ план в капиталовата стратегия на Агенция "Пътна инфраструктура " (АПИ) и Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ), защото с модернизацията на трасето от „ Дунав мост II “ ще се обезпечи бърза и комфортна връзка сред автомагистралите „ Хемус”, „ Тракия” и „ Струма”.
"Пътят Видин-Ботевград е като пълноводна река, по която хората и бизнесът ще се върнат в района. В поддръжка на Северозапада ще са и плануваните 200 милиона евро в новия бюджет на Европейски Съюз, които успяхме да договорим в Брюксел за най-слабо развитите райони. Продължаваме. Нека хората знаят, че сме обезпечили построяването на съвременна и модерна инфраструктура ", разяснява Борисов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР