Правителството одобри промени в Правилника за структурата, дейността и организацията на работа

...
Правителството одобри промени в
Правилника за структурата, дейността и
организацията на работа
Коментари Харесай

Две нови дирекции се създават в структурата на Агенция „Пътна инфраструктура“

Правителството утвърди промени в Правилника за структурата, активността и организацията на работа на Агенция „ Пътна инфраструктура “. С тях се цели оптимизиране на структурата и ефективността на работа в нея. Промените ще са в границите на съществуващата численост на АПИ, като се предвижда вътрешно преструктуриране. Числеността на централна администрация се увеличава за сметка на числеността на специализираните звена.

Предвижда се основаването на две нови дирекции – „ Информационни технологии и системи “ и „ Пътна сигурност и планиране на дейностите по републиканската пътна мрежа “. Ще бъде създаден нов отдел в дирекция „ Пътни такси и разрешителни “, който ще осъществява функционалности по администриране на приходите, постъпили от таксите за ползване на републиканските пътища, и ще поддържа националния електронен регистър на доставчиците на услуги за електронно събиране на такси. С оглед разширяване на функционалностите и вменяването на нови отговорности, в част от административните звена в организацията са планираните вътрешноорганизационни структурни промени, касаещи смяна в числеността на избрани дирекции от централна администрация и специализираните звена.

Основните функционалности на дирекция „ Информационни технологии и системи “ са свързани с реализиране на дейности по стратегическото обмисляне на дейностите в региона на информационните технологии, обмисляне и осигуряване на поддръжката и развитието на инфраструктурата на информационните технологии и приложните информационни системи в организацията. Дейността на новосъздадената дирекция ще бъде свързана с организирането, координирането и контрола на информационните системи, както и осигуряването на непрекъснато техническо наблюдаване и поддръжка на бази данни на организацията и тяхната работоспособност. Същевременно дирекция „ Пътна сигурност и обмисляне на дейностите по републиканската пътна мрежа “ ще има за цел обмисляне на мерки за възстановяване на положението на съществуващата и построяването на нова пътна инфраструктура, тъй че да се предотвратят, респективно намалят пътнотранспортните катастрофи в страната.

Други вътрешноорганизационни структурни промени в организацията касаят прехвърляне на функционалности от една дирекция на друга, понижаване и увеличаване компетентностите на някои дирекции с оглед отбягване на дублиращи се функции между звената и прекачване на някои от тях към новосъздадените дирекции.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР