Правителството одобри Програма за финансова подкрепа на физически лица за

...
Правителството одобри Програма за финансова подкрепа на физически лица за
Коментари Харесай

Помощи за превоз за семейства с уязвими деца

Правителството утвърди Програма за финансова поддръжка на физически лица за превоз. С нейното осъществяване се чака към 300 000 фамилии с деца от уязвимите групи да получат отплата в размер до 300 лева

Средствата ще бъдат изплатени от Агенцията за обществено подкрепяне по длъжностен път на фамилии, които в интервала от 01.12.2023 година до 29.02.2024 година получават месечни помощи за развъждане на дете до довеждане докрай на приблизително обучение, само че не повече от 20-годишна възраст. Не е належащо правоимащите фамилии да подават заявки за приемането на компенсацията.

Семейните помощи за деца се отпускат с подоходен аршин, което подсигурява, че с програмата на държавното управление ще бъдат подкрепени семейства, които изпитват усложнения да покрият повишените си разноски за превоз.

Програмата е създадена от Министерството на труда и обществената политика и Министерството на стопанската система и промишлеността в осъществяване на Закона за компенсиране на разноските на потребителите на превоз.

В него е регламентирано, че събраните във фонд „ Сигурност на електроенергийната система “ месечни вноски върху нефтопродукти, създадени в България от недопечен петрол с генезис от Русия ще се разходват за компенсиране на разноските на потребителите за превоз по ред и условия избрани с разпореждане на Министерския съвет.

Целта на програмата е да добави пакета от подкрепящи ограничения на държавното управление, ориентирани към фамилиите с деца в България.

 
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР