Правителството одобри проект на за Постановление на Министерския съвет за

...
Правителството одобри проект на за Постановление на Министерския съвет за
Коментари Харесай

Агенция за инфраструктура на е-управлението

Правителството утвърди план на за Постановление на Министерския съвет за основаване на Изпълнителна организация „ Инфраструктура на електронното ръководство “ и за приемане на Устройствен устав на Изпълнителна организация „ Инфраструктура на електронното ръководство “ и на Устройствен устав на Министерството на електронното ръководство.
Новият Устройствен устав на Министерството на електронното ръководство (МЕУ) отразява промените на нормативната уредба от м. февруари 2022 година, с които на министъра на електронното ръководство са трансферирани редица функционалности на закритата Държавна организация „ Електронно ръководство “, свързани с ръководенето на държавната политика за развиване на електронното ръководство и държавната политика за мрежова и осведомителна сигурност. Същевременно с него се извършва и решение на Народното събрание за приемане на конструкция на Министерския съвет на Република България от 13.12.2021 година обнародван Дъждовни води брой 106/ 2021 година, с което към МЕУ минава дирекция „ Информационни технологии “ от Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията.
Правилникът включва функционалностите по подкрепяне осъществяването на всички пълномощия на министъра на електронното ръководство със съответната конструкция и щатна бройка.
С цел основаване на нужните условия и запаси за осъществяване на функционалностите по дейно оперативно наблюдаване и поддръжка на хоризонталните системи, споделените запаси и инфраструктурата на електронното ръководство, както и за наблюдението и реакцията при произшествия с мрежовата и осведомителна сигурност, се основава Изпълнителна организация „ Инфраструктура на електронното ръководство “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР