Правителството одобри проект на Меморандум за разбирателство относно двустранно сътрудничество

...
Правителството одобри проект на Меморандум за разбирателство относно двустранно сътрудничество
Коментари Харесай

България и Камбоджа ще си сътрудничат в сферата на туризма

Правителството утвърди план на Меморандум за съгласие по отношение на двустранно съдействие в региона на туризма сред Министерството на туризма на Република България и Министерството на туризма на Кралство Камбоджа като основа за водене на договаряния.

Сред целите на Министерството на туризма е позиционирането на България като целогодишна дестинация на далечни перспективни пазари посредством разпространение на културно-историческия, спа и уелнес, религиозния, кулинарния, фестивалния и конгресен, както и други типове туризъм. Подписването на Меморандум за съгласие с Кралство Камбоджа ще разшири съществуващия капацитет за двустранно съдействие в туризма. България и Камбоджа показват подготвеност да предизвикват привличането на туристи и вложители в бранша.

В плана за меморандум се подчертава и върху опциите туристически организации и туроператори от двете страни да основат туристическа бизнес мрежа и да създават посредством нея разнородни туристически артикули. България и Камбоджа ще обменят опит и положителни практики в региона на рекламата, маркетинга и ръководството на дестинации. Във фокуса на меморандума попада и развиването на човешкия капитал и професионалния потенциал в туризма, както при образованието за професионални умения, по този начин и при академичното обучение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР