Правителството одобри отпускането на 15 000 евро на полската фондация

...
Правителството одобри отпускането на 15 000 евро на полската фондация
Коментари Харесай

България отпуска 15 000 евро за фонд, който опазва историческото наследство на Аушвиц и Биркенау

Правителството утвърди отпущането на 15 000 евро на полската фондация „ Аушвиц-Биркенау “, чиято цел е да опазва историческото завещание от тогавашните концентрационни лагери Аушвиц и Биркенау в Полша.

Средствата ще бъдат обезпечени от бюджета на Министерство на външните работи за 2018 година Тази година България отбелязва 75-ата годишнина от спасяването на българските евреи. Борбата с днешните прояви на ксенофобия и антисемитизъм е един от целите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

С поддръжката си към Фондацията страната ни ще се причисли към 37 други страни, измежду които Германия, Полша, Франция, Австрия, Обединеното кралство, Швейцария, Италия, Белгия, Чехия, Финландия, Унгария, Люксембург, Нидерландия, Норвегия, Испания, Швеция, Кипър, Естония, Гърция, Ирландия, Лихтенщайн, Литва, Малта, Монако, Португалия и Словакия. Вноските ще обезпечат 120 милиона евро за основаването на фонд, който ще бъде употребен за поддръжката на постройките на някогашните нацистки концентрационни лагери, както и съхраняването на движимостите, принадлежали на техните жертви.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР