Правителството одобри отпускане на допълнителни средства за 2017 г. по

...
Правителството одобри отпускане на допълнителни средства за 2017 г. по
Коментари Харесай

МС отпуска допълнително пари на четири институции

Правителството утвърди разпределяне на спомагателни средства за 2017 година по бюджетите на четири институции и на една община . Допълнителни пари ще получат Министерския съвет, на Държавната организация " Електронно ръководство ", на Комисията за защита на конкуренцията, на Комисията за отбрана от дискриминация и община Варна, оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет след днешното съвещание на кабинета.

По бюджета на Министерския съвет спомагателните средства са в размер на 810 хиляди лева О т тях 500 хиляди лева са по отношение на изплатени компенсации в резултат на осъществените през тази година структурни промени в състава на държавното управление и на регионалните администрации. Осигуряват се и 310 хиляди лева за осъществяване на строителни действия в Бачковския манастир " Успение Богородично ", свързани с отвеждането на дъждовни води отвън региона на църковната постройка.

Одобрени са спомагателни разноски в размер на 500 хиляди лева за Държавната организация " Електронно ръководство " по отношение на оповестяването на състезания и назначението на чиновници на свободните длъжности в Агенцията.

На Комисията за защита на конкуренцията се дават 230 100 лева за ефикасен асортимент на висококвалифициран личен състав . По бюджета на Комисията за отбрана от дискриминация се утвърждават средства в размер на 125 хиляди лева за погашение на компенсации по Кодекса на труда на членовете на Комисията от мандат 2012-2017 година

По бюджета на община Варна се дават средства в общ размер на 85 млн. лева, разпределени за създаване на бул. " Васил Левски " в сектора от ул. " Подвис " до ул. " Девня " и за създаване на пробив на бул. " Сливница " от бул. " Ян Хунияди " до бул. " Атанас Москов ".

С Постановлението се цели гарантиране на финансово застраховане на законово предоставените функционалности и действия на първостепенните разпоредители с бюджет и за възстановяване на пътната инфраструктура на един от най-големите градове на територията на страната, се стимулират от Министерски съвет.

Средствата се обезпечават посредством преструктуриране на разноските и/или прехвърлянията по централния бюджет за 2017.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР