Правителството одобри намерението за присъединяване на Република България към проекта

...
Правителството одобри намерението за присъединяване на Република България към проекта
Коментари Харесай

Одобрено е присъединяването на България към проекта на Препоръка на ОИСР в подкрепа на социалната и солидарна икономика

Правителството утвърди желанието за присъединение на Република България към плана на Препоръка на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) в поддръжка на обществената и солидарна стопанска система и обществените нововъведения.

Документът съдържа насоки за включилите се страни към Организацията за икономическо сътрудничество и раз за даване на ефикасна дейна поддръжка в тази сфера. Чрез него се предизвикват ограничения за основаване на институционални рамки за поддръжка на организациите на обществената стопанска система, както и за обезпечаване на достъп до финансиране и повишение на уменията и създаване на потенциал посредством подкрепяне на образованието и образованието в региона на обществената стопанска система.

Присъединяването на България, дружно с всички останали страни членки, към Препоръката, която ще бъде утвърдена по време на идната министерска Среща на Съвета на Организацията за икономическо сътрудничество и раз на 9-10 юни 2022 година, е основна стъпка по пътя за ефикасни диалози за участие и ще показва мощната ангажираност на страната ни към активността на организацията.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР