Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на младежта

...
Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на младежта
Коментари Харесай

Отпускат 1 млн. лв. за развитие на детско-юношеския футбол

Правителството утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2019 година Средствата в размер на 1 000 000 лева ще бъдат изразходвани за развиване на детско-юношеския футбол в Република България.
Развитието на детско-юношеския спорт в страната е един от главните цели, заложени в Националната тактика за развиване на физическото образование и спорта в Република България 2012 - 2022 година
Насоките за развиването на детско-юношеския футбол са заложени в Програмата за развиване на детско-юношеския футбол на съдружие „ Български футболен съюз “.
Пилотният план на програмата започва през 2016 година с присъединяване на състезатели от 12-те най-добре представящи се футболни школи в страната. През 2017 година обсегът на Програмата се разшири до присъединяване на спортисти от 16 футболни школи.
Продължаването на програмата ще даде опция да бъде унифицирана структурата на детско-юношеския спорт, която да бъде в сходство с задачата и главните задания на Националната тактика за развиване на физическото образование и спорта в Република България 2012 - 2022 година Ще се разшири кръгът от включените спортисти, ще се даде опция подрастващите да развият двигателната си просвета и съгласуваност посредством използването на одобрени европейски модели за развиване на тези качества.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР