Правителството одобри безвъзмездна финансова помощ по линия на официалната помощ

...
Правителството одобри безвъзмездна финансова помощ по линия на официалната помощ
Коментари Харесай

България дава 1,9 млн. лв. за Западните Балкани, Украйна и Грузия

Правителството утвърди безплатна финансова помощ по линия на формалната помощ за развиване за Република Сърбия, Република Северна Македония, Босна и Херцеговина, Косово, Република Албания, Черна гора, Украйна и Грузия.

С решението си Министерският съвет дава единодушие за подписване на съглашения за даване на безвъзмездната финансова помощ за осъществяването на планове в осемте страни. България ще финансира 35 плана на обща стойност 1 929 758 лева Те са ориентирани към повишение качеството на образованието и гарантиране на еднакъв достъп в изискванията на мултикултурна среда, поддръжка за по-качествено опазване на здравето, в това число и за деца с увреждания, подкрепяне на демокрацията и построяването на интензивно гражданско общество посредством поощряване на младежите на районно равнище. Проектите целят и да покачат административния потенциал на държавните и общински чиновници в страните-партньори, да запазят и разпространяват културно-историческото завещание и духовни полезности, ще спомагат за опазването на околната среда, за приобщаването на националните малцинства и други уязвими групи.

Отпуснатите средства ще подобрят още повече видимостта на България като държава-член на Европейски Съюз, съпричастна към напъните на интернационалната общественост за решение на проблемите на развиването. Финансовата помощ способства и за задълбочаване, и разкриване на нови благоприятни условия за разширение на двустранното съдействие, а също по този начин поддържа и общите старания за реализиране на политиката на Европейски Съюз на съдействие за развиване.

Одобрените планови оферти следват заложените цели в признатата от Министерския съвет Средносрочна стратегия за помощ за развиване и филантропична помощ за 2016-2019 година Финансирането ще бъде обезпечено от бюджета на Министерство на външните работи, предопределен за публична помощ за развиване и филантропична помощ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР