Правителството одобри 9 792 451 лв. за финансово осигуряване на

...
Правителството одобри 9 792 451 лв. за финансово осигуряване на
Коментари Харесай

Кабинетът отпусна близо 10 млн. лева за развитие на образованието

Правителството утвърди 9 792 451 лева за финансово обезпечаване на действия по четири национални стратегии за развиване на образованието. Това оповестяват от пресслужбата на Министерски съвет.

От тях 8 586 196 лв. са за основаване или възобновяване на образователни кабинети и стаи за занимания по ползи, в които учениците се образоват за придобиване на основни компетентности в региона на филантропичните науки, изкуствата и спорта в границите на Националната стратегия „ Осигуряване на модерна, сигурна и налична просветителна среда “. Със средствата могат да се купят и книги за учебни библиотеки, както и материали за занимания.

По стратегия,,Хубаво е в детската градина “ за стимулиране на новаторски практики в работата с децата се дават 805 164 лв..

262 550 лв. са за действия срещу насилието и експанзията, планувани по стратегия,,Подкрепа за личностно развиване на децата и учениците “.

Сумата от 138 541 лв. е за учебни планове за историческото минало в границите на Националната стратегия „ Изучаване и запазване на традициите и историята на българската войска “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР