Правителството одобри 4 179 000 лева за финансово осигуряване на

...
Правителството одобри 4 179 000 лева за финансово осигуряване на
Коментари Харесай

4 млн. лева дава кабинетът за изяви на таланти в изкуствата и спорта преди Коледа

Правителството утвърди 4 179 000 лв. за финансово обезпечаване на общините за представителни изяви по Националната стратегия " Заедно в изкуствата и в спорта ". Целта на тази стратегия е да подкрепи образуването на умения за екипна работа посредством присъединяване на учениците в групови спортове и изкуства, ориентирани към стимулиране на техните ползи, качества и компетентности, и за изява на добитите от тях умения. Това беше решено на последното държавно съвещание.

По програмата за образователната 2023/2024 година по модул " Изкуства “ са включени 1235 учебни заведения, в които са основани 2514 групи с 29 684 възпитаници, а по модул " Спорт “ - 1224 учебни заведения, в които има 2377 спортни тимове с 32 329 възпитаници.

За да се разпространяват измежду необятната общност креативните и спортните занимания на учениците ще бъдат извършени представителни изяви на учебни заведения, работещи по националната стратегия, в дните преди Коледа. По този метод учениците ще могат да показват добитите от тях умения от присъединяване им в дейностите по програмата през миналата и през актуалната образователна година в региона на спорта и на музикалните, вокалните и театралните изкуства, както и в региона на изящните и приложните изкуства.

Изявите на учениците ще се провеждат от общините в салони на читалища и в спортни зали със съдействието на районните ръководства на образованието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР