Правителството няма потенциал да изкара пълен мандат, заяви в интервю

...
Правителството няма потенциал да изкара пълен мандат, заяви в интервю
Коментари Харесай

Евгений Дайнов: Правителството няма потенциал да изкара пълен мандат

Правителството няма капацитет да изкара цялостен мандат, съобщи в изявление за БНР политологът проф. Евгений Дайнов.
 Цветан Цветанов: Нищо не постанова смяна в настоящето ръководство  Вигенин: Всяко отсрочване на предварителните избори е във щета на ГЕРБ и патриотите
Според него митингите от последните месеци са политически, защото желаят оставки или пренареждане на целите на властта или на самата власт.

Проф. Дайнов уточни, че хората стачкуват, тъй като „ им е писнало “, а задачите се разграничават.

„ Да се върнем там, където имаше политика, тъй като алтернативата е феодализъм и феодална принуда, която всички сега търпят. Те против това стачкуват. Когато буржоазията споделя „ Не желая феодализъм “, нормално следва нещо огромно политическо “, разяснява той.

Политологът сподели още, че Валери Симеонов е бил скъп за държавното управление, тъй като нямаше задръжки и споделяше това, което те си приказват между тях.

„ Валери Симеонов имаше доблестта да изговори това, което ръководещите си мислят за жителите – че сме кресливи, че им се мотаем из краката ", добави той.

Според него назначението на Марияна Николова на поста вицепремиер е посочило „ какъв брой в България политиката не е политика “.

„ Политиката е началствуване и се търсят хора за началници. Дали е заловен, слязъл от гората ония с каскета или не – няма никакво значение. Това е знак на това, че политиката в България умира, което е неприятно, тъй като там, където няма политика, има феодализъм “, съобщи проф. Евгений Дайнов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР