Правителството не би издържало вота на недоверие, като гледам ситуацията

...
Правителството не би издържало вота на недоверие, като гледам ситуацията
Коментари Харесай

Радостин Василев нанесе пореден удар на Слави

Правителството не би издържало вота на съмнение, като виждам обстановката в Народното събрание, и ще отидем на избори. Това е моето персонално мнение и в случай че нещо се промени, ще бъда доста сюрпризиран.

Това сподели през днешния ден на ексклузивен брифинг в Плевен Радостин Василев, министър на младежта и спорта в оставка и някогашен регионален координатор на партия " ИТН " (ИТН) за област Плевен. По думите му изтезание ще бъде държавното управление да ръководи при тази обстановка в Народното събрание. 

" Мисля, че " Продължаваме промяната " би трябвало да вървят на избори, тъй като сега обществото в огромната си част вижда същинските лица на участниците в парламентарната игра ", сподели още министърът в оставка. Според него " Продължаваме промяната " ще загуби, в случай че продължи да ръководи " в един безформен парламент с плаващи болшинства ". " Продължаваме промяната " получиха подобен подтик от измяната на Има Такъв Народ, че сега би трябвало да желаят избори ", счита Василев. 

" В Плевен Има Такъв Народ към този момент няма конструкция и офис, няма и управление ", каза още Радостин Василев. 

Той разяснява създалата се през вчерашния ден обстановка с двете заявления от към този момент някогашни и сегашни представители на Има Такъв Народ в региона като благодари на структурите, които са застанали зад него.

" Истината е, че Има Такъв Народ имаше офиси в четири общини – Плевен, Левски, Червен бряг и Пордим. В три от тях – Плевен, Левски и Пордим, партията към този момент няма офиси ", изясни Василев. 

" Кой кого поддържа ще се види на избори ", сподели още той, само че не се ангажира дали и по какъв начин хората, напуснали Има Такъв Народ, ще вземат участие в възможен предварителен парламентарен избор.  " Със сигурност знам едно - хората, които застанаха зад Има Такъв Народ, не могат да одобряват това, което се случва сега ", добави министърът в оставка.

Припомняме, през вчерашния ден до медиите бе изпратена декларация от структурите на Има Такъв Народ в Плевен, Пордим, Левски, Кнежа и Долни Дъбник, посредством която те декларират, че напущат партията и поддържат министъра на младежта и спорта в оставка Радостин Василев и самостоятелния към този момент народен представител от 15-и МИР - Плевен Деян Петков. В друга декларация, изпратена няколко часа по-късно и подписана от общинските координатори на Белене, Гулянци, Долна Митрополия, Искър, Кнежа и Червен бряг, се показва, че те застават твърдо зад управлението на политическата партия Има Такъв Народ.

Бившият към този момент общински координатор на Има Такъв Народ в Плевен и самостоятелен народен представител Деян Петков бе безапелационен, че не е бил обект на напън от никого – нито от управлението на партията, нито от министър-председателя Кирил Петков. 

" Взел съм решението си самичък, по свое разбиране ", съобщи той.

Общинските координатори на Левски, Кнежа и Пордим - Георги Борисов, Симеон Илиевски, Цветомир Петров, споделиха че напускането на Има Такъв Народ за тях е моралното решение.

На въпрос дали е морално напусналите групата на Има Такъв Народ в Народното събрание депутати да останат като самостоятелни Радостин Василев изясни, че съгласно него по-моралният избор е те да не си потеглят, а " да работят срещу продажбата и предаването на концепциите на Има Такъв Народ, което прави сега управлението и под натиска на такова управление останалата част от групата ", съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР