Правителството назначи първите шестима нови областни управители, съобщи пресцентърът му

...
Правителството назначи първите шестима нови областни управители, съобщи пресцентърът му
Коментари Харесай

Кадри на кабинета Петков, бивш депутат и партиен лидер. Денков назначи нови областни управители

Правителството назначи първите шестима нови регионални шефове, заяви пресцентърът му в четвъртък. Това се случи месец откакто всички назначени от служебния кабинет регионални шефове подадоха оставки поради “разминаване в политическите разбирания ” с Министерския съвет на Николай Денков.

В четвъртък кабинетът назначи регионални шефове на София-град, Пловдив, Ловеч, Плевен, Добрич и Силистра. В известието на държавния пресцентър се показва, че те са определени с “консенсус сред двете парламентарни групи, които поддържат държавното управление ” - ГЕРБ и “Продължаваме смяната - Демократична България ” (ПП-ДБ).

“По-добре е малко по-бавно да създадем съответните избори, само че те да бъдат вследствие на консенсус сред обединенията, които поддържат държавното управление ”, е представен да споделя министър председателят Николай Денков . “След като процесът към този момент се „ отпуши “, чакаме през идващите дни да имаме подготвеност и за останалите регионални шефове ”, добави той.

Сред новите регионални шефове има такива, заемали същите длъжности при ръководството на кабинета на Кирил Петков, някогашен народен представител и партиен водач.
Кои са новите регионални шефове
За регионален шеф на област на София-град е назначена Вяра Тодева . В публикуваната от пресцентъра на държавното управление биографична информация се показва, че тя е изпълнявала краткотрайно същата служба в интервала юни-август 2022 година, а от септември 2021 година е била заместник-областен шеф. Сайтът написа, че тя е заемала постове в държавната администрация от 2006 година

Тодева е магистър е по право и по маркетинг и мениджмънт и е минала следдипломна подготовка по бизнес и финанси в The Collage of North West – London.

За регионален шеф на Пловдив е назначен Илия Зюмбилев . Той е на партия Български земеделски народен съюз, която се причисли към обединението ПП–ДБ за изборите на 2 април. В биографичната му информация се показва, че по специалност е електроинженер и е бил хоноруван учител в пловдивския филиал на Техническия университет. Той има докторска степен по материалознание и е специализирал в университета ENSAM в Париж, Франция.

За регионален шеф на Ловеч е назначен Виктор Стойчев . Той е изпълнявал същата служба от януари до август 2022 година, по времето на държавното управление на Кирил Петков. Бил е и претендент за народен представител от ПП-ДБ. Във визитката му се показва, че е работил в териториалната дирекция на Национална агенция за приходите в Ловеч. Той е магистър по стопанска система на промишлеността.

Виолета Иеремиева е назначена за регионален шеф на Плевен. Тя е била зам.-областен шеф на региона от януари до август 2022 година Завършила е “Българска лингвистика ” във Великотърновския университет. Във визитката ѝ написа, че е защитавала правата на хората с увреждания.

За регионален шеф на Добрич е назначена Йорданка Костадинова . Тя е била народен представител в 47-ото и 48-ото Народно заседание от “Продължаваме смяната ”. Има дълготраен опит като фармацевт. Завършила е “Фармация ” в Медицинския университет във Варна, както и магистратура по здравен мениджмънт и медико-социални грижи.

Минчо Йорданов е назначен за регионален шеф на Силистра. В интервала от май 2021 година до август 2022 година е бил заместник-областен шеф на региона. Във визитката му се показва, че е работил в системата на Министерство на вътрешните работи и ДАНС. Бил е шеф на главно учебно заведение. Висшето си обучение е приключил във Великотърновския университет.

До избора на нови регионални шефове се стигна, откакто всички назначени от служебния кабинет на Гълъб Донев представители на държавното управление в областите. Това се случи в първите дни след встъпването в служба на държавното управление на Николай Денков, а като мотив те показаха противоречие с “идеологията и морала ” на новите ръководещи.

Правителството тогава сподели, че “акцията е невиждана и слага на тестване осъществяването на законовите отговорности на изпълнителната власт ”. Кабинетът добави тогава, че постъпилите заявки за овакантяване ще бъдат прегледани поетапно.

Назначеното от Румен Радев служебно държавно управление от своя страна смени при встъпването си в служба, определени от кабинета на Кирил Петков.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР