Правителството на южнокорейската столица Сеул заяви днес, че ще заведе

...
Правителството на южнокорейската столица Сеул заяви днес, че ще заведе
Коментари Харесай

Сеул съди църква заради вреди от новия взрив на Covid-19

Правителството на южнокорейската столица Сеул съобщи през днешния ден, че ще заведе иск за 4,6 милиарда вона (4 млн долара) обезщетение против черква за причиняване на разпространяване на ковид посредством възпрепятстване на напъните по следене на контактите и тестуване, съобщи Ройтерс.

Нова вълна от инфекции потегли от черква, чиито членове взели участие в огромен митинг в центъра на Сеул в средата на август, трансформирайки я в най-големия клъстър в столицата и покрайнините ѝ.

Градската администрация на Сеул съобщи, че ще заведе дело против презвитерианската черква " Саранг Джейл " и нейния водач, преподобния Джун Кван-хун, обвинявайки ги във възпрепятстване на тестуването за ковид и даване на неточни описи с нейни членове, което е довело до утежняване на епидемията.

" Градът желае да потърси отговорност от църквата и пастора по тази причина, че са съдействали за повторното разгръщане на епидемията от КОВИД-19 в страната посредством отричане или възпрепятстване на епидемиологичните проучвания или посредством подкрепяне и подстрекателство към такива дейности, както и за показване на подправени проби ", съобщи държавното управление.

Клъстърът е предизвикал общо 13,1 милиарда вона (11,3 млн $ финансови загуби на държавното управление, в това число 4,6 милиарда вона единствено за Сеул.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР