Правителството на Южна Корея ще отдели 38 трилиона вона (29

...
Правителството на Южна Корея ще отдели 38 трилиона вона (29
Коментари Харесай

Южна Корея ще подпомогне с 29 млрд. долара производителите на батерии

Правителството на Южна Корея ще отдели 38 трилиона вона (29 милиарда долара) в поддръжка на производителите на акумулатори през идващите пет години, с цел да им помогне да разнообразят веригите за доставки. Пакетът от финансова помощ ще включва данъчни тласъци, преференциални заеми и гаранции по заеми, написа в. Financial Times.

Въпреки че южнокорейските компании LG Energy Solution Ltd., Samsung SDI Co. и SK On Co. управляват съвсем половината от световния пазар на акумулатори за електрически транспортни средства, като се изключи Китай, разнообразяването на веригите за доставки и " интернационализирането " на каналите за доставка на първични материали е незабавна нужда, сподели финансовото министерство на страната.

Южнокорейските управляващи имат намерение да оказват помощ на фирмите да получат данъчни облекчения в Съединените щати като част от програмата за понижаване на инфлацията (IRA), призната в Съединени американски щати през 2022 година IRA изисква производителите на електрически транспортни средства да създават 50% от батериите, които употребяват в Съединените щати, и да доставят 40% от суровините за своите акумулатори от Съединените щати или техните страни сътрудници за свободна търговия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР