Правителството на Великобритания реши законодателно да фиксира точния час и

...
Правителството на Великобритания реши законодателно да фиксира точния час и
Коментари Харесай

Лондон реши да фиксира със закон точния ден и час на развода с ЕС

Правителството на Англия реши законодателно да фиксира точния час и дата на излизането на страната от Европейския съюз, заяви Ройтерс, като цитира министъра за Брекзита Дейвид Дейвис.

За задачата кабинетът на премиерката Тереза Мей предлага корекция в законопроекта за излизането на страната от Европейски Съюз, който сега е в парламентарна процедура, като прецизира, че Брекзитът ще стане факт тъкмо в 23 ч по Гринвич на 29 март 2019 година Така се вземат под внимание опасенията на последователите на Брекзита, които се опасяват, че мудният ход на договарянията и надигащата се съпротива против развода с Европейски Съюз могат да наложат закъснение.

"Решихме да се вслушаме в гласовете на депутатите и на обществеността и направихме тази смяна, с цел да избегнем всевъзможни опасения за това какво значи терминът "деня на излизането ", уточни в изказване министър Дейвис.

Денят на напускането следва от закрепения двегодишен интервал за договаряния с Брюксел, считан от датата, когато премиерката задейства така наречен уговорка 50 от Лисабонския контракт. Датата обаче не бе закрепена в оферти законопроект.

Междувременно през вчерашния ден в Брюксел стартира шестият кръг от договарянията сред Лондон и Европейски Съюз за излизането на Англия от общността. Той ще бъде къс и се чака да приключи през днешния ден, заяви източник от Европейската комисия, представен от ТАСС. Той добави, че не се чака някакъв пробив през тези два дни. Предполага се, че през днешния ден основният договарящ от Европейски Съюз Мишел Барние и английският министър Дейвид Дейвис ще дадат конференция в постройката на комисията, с цел да разгласят резултатите от следващия преговорен кръг, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР