Правителството на Великобритания предприе първи стъпки, за да облекчи някои

...
Правителството на Великобритания предприе първи стъпки, за да облекчи някои
Коментари Харесай

Великобритания очерта план за бавно възстановяване на икономиката си. Част от бизнеса недоволства

Правителството на Англия предприе първи стъпки, с цел да облекчи някои строги ограничения на блокирането, поради ковид и постепенно да стартира още веднъж да отваря стопанската система си, написа CNBC.

Гражданите, които не могат да работят от у дома, са насърчавани да се връщат на работните си места, само че рекомендациите са да се заобикаля публичен превоз, в случай че е допустимо.

Борис Джонсън съобщи, че учениците от ниските класове могат да се върнат в учебно заведение най-рано до 1 юни, дружно с по-големите възпитаници.

" Вече изминаха съвсем два месеца, откогато хората в тази страна започнаха да постановат ограничавания на свободата си, по този начин както не е било в никакъв случай до момента в мирни времена или по време на война и вие показахте, че подкрепяте тези правила ", съобщи Джонсън в послание към сънародниците си.

Той съобщи, че някои места за туристически настанявания могат да бъдат отворени през юли, като също по този начин съобщи, че на тези, които идват в страната ще им се постанова карантина. Джонсън също разгласи нова система за предизвестие за равнището на опасност за вируса с пет разнообразни стадия. Страната в този момент се пробва да премине към стадий 3 от стадий 4.

" Не е в този момент моментът просто да приключим с блокирането още тази седмица ", сподели Джонсън. " Вместо това подхващаме първите деликатни стъпки, с цел да отпуснем ограниченията. "

Във вторник бе доказано, че във Англия е най-високата смъртност по публични данни в Европа, вследствие на вируса.Това значи, че страната надмина Италия като най-засегнатата страна в района и в този момент е на второ място след Съединени американски щати по смъртност, обвързвана с Covid-19 в целия свят. В неделя броя на смъртните случаи доближи 31 855 с покачване от 269 през последните 24 часа.

Правителството на Англия е изправено пред голям брой рецензии от страна на опозиционните партии, като някои допускат, че Джонсън прекалено много се забави с вземането на ограничения по отношение на пандемията. Строгите ограничения бяха наложени едвам на 23 март.

Джонсън, който се пребори с заболяването и прекара дни в интензивно поделение, в началото не беше податлив да постанова национални ограничения за блокиране в миг, когато лечебните заведения в Италия към този момент бяха претъпкани. Даунинг Стрийт също е попаднал под обстрел за това, че не е обезпечил задоволително защитно съоръжение на лечебните заведения и е просрочен с въвеждане на всеобщи проби.

Бизнесът недоволства

Междувременно английските търговци на дребно предизвестиха държавното управление, че пакетът от облекчения, безплатни средства и заеми за избавяне на бизнеса няма да бъде задоволителен, с цел да спре " идния провал на доста предприятия ", написа Reuters.

Много предприятия работят с малко или никакви приходи, към този момент няколко седмици и са изложени на непосреден риск, се споделя в писмото, адресирано до министъра на финансите. Дори след унищожаване на блокирането, наложено за ограничение на разпространяването на ковид, ще отнеме доста време за възобновяване на предприятията.

Търговците на дребно обявиха, че въпреки приходите на личния състав да са предпазени от държавното управление, без спомагателни дейности върху разноските за благосъстоятелност, компаниите, които ги наемат, няма да могат да продължат, защото не могат да покрият разноските за търговия. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР