Правителството на Великобритания е решило да смекчи някои от мерките,

...
Правителството на Великобритания е решило да смекчи някои от мерките,
Коментари Харесай

Радост за феновете в Англия: отварят частично стадионите на 2 декември

Правителството на Англия е решило да смекчи някои от ограниченията, касаещи визитата на спортни събития навън, и от 2 декември част от спортните уреди, включително и футболни игрища, ще отворят за фенове. Планът към този момент е утвърден, а по късно довечера министър председателят на страната Борис Джонсън ще го оповести обществено.

Според проекта това ще се случи в така наречен Зона 1 и Зона 2, които обгръщат регионите, в които разпространяването на COVID-19 e овладяно в най-голяма степен. На стадионите от първата категория ще бъдат допускани най-много 4000 фенове, до момента в който на тези от втората - до 2000 фенове. В регионите от Зона 3 спортните уреди ще останат затворени.

Според британските медии единствено два стадиона от Премиър лийг - тези на Брайтън и Саутхамптън, влизат в Зона 1 и на тях могат да се позволен оптималния брой от 4000 последователи.

Клубовете в Англия, които търпят съществени загуби от неналичието на почитатели, се надяваха да бъде позволено стадионите да отворят със подобаващ % от потенциала си. В последна сметка броят на хората остава закрепен. Това обаче надали е облекчение за самите клубове, тъй като може сходна организация да усили разноските за провеждането на един дуел, вместо да донесе доходи. Например, в случай че Тотнъм одобри 2000 фенове на новия си стадион с потенциал 62 000, ще се окаже доста по-скъпо стадионът да бъде отворен за толкоз хора, в сравнение с да остане затворен.
A maximum of 4,000 fans are set to be allowed at outdoor events in the lowest-risk areas when the national lockdown in England ends on 2 December.

Latest
— BBC Sport (@BBCSport)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР