Правителството на сглобката взе страната на картелите срещу хората. Бездействието

...
Правителството на сглобката взе страната на картелите срещу хората. Бездействието
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Правителството на сглобката взе страната на картелите срещу хората

Правителството на сглобката взе страната на картелите против хората . Бездействието на властта ражда безпорядък, жителите са беззащитни пред стопански структури, в случай че институциите не постановат ред. Тази позиция разгласява Красимир Каракачанов на страницата си в обществената мрежа Фейсбук.

Правителството на сглобката за следващ път стои безучастно до момента в който частни компании и корпорации газят контракти и подвигат случайно цените на своите клиенти. Управляващите си разделят порции и назначения, а ползата на потребителите е последната им грижа, написа Каракачанов и продължава:

„ За трета поредна година и трите мобилни оператора подвигат едностранно цените и в безусловно нарушаване на договорите с потребителите за цените на услугите им. За трета поредна година страната мълчи гузно. Гузно мълчат и ръководещите. ГЕРБ, Движение за права и свободи, Политическа партия и Демократична България сякаш са едни от най-големите радетели на свободния пазар и конкуренцията. Тяхното държавно управление обаче не прави нищо, с цел да ги отбрани и да защищити хората от произвола на мобилните оператори. Т.нар. индексация на цените на мобилните оператори наподобява на координирана акция, за която някой някъде авансово се е сговорил „ под масата “. “

Каракачанов е безапелационен, че е извънредно време държавното управление да се намеси и мигновено да анулира решението на служебното държавно управление от преди година, с което беше понижена с 40% еднократната такса, която телекомите заплащат на страната за честоти . Вижда се, че нейното понижение не оказа никакъв резултат за потребителите, в противен случай – сметките им скочиха. И от това монополистите си пълнят още повече джобовете.

„ Добре познавам практиката в България и за всички е ясно, че сходни безобразия не могат да се случат без съучастието на ръководещите, без и те да си изпълнят джобовете. Освен че изнудват хората да подписват дълготрайни контракти, и трите мобилни оператора не ги съблюдават и всяка година „ индексират “ цените по свое убеждение. На процедура това лишава потребителите от избор и вместо свободен пазар има монопол на трима оператори “ , показва той.

Следващата година следва либерализиране на пазара на електрическа енергия. Гледайки произвола на мобилни оператори, ВиК сдружения и ЕРП-та, всеки подвига цените както си желае, можем да си представим какъв скок на цената на тока ни чака, приключва Красимир Каракачанов.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР