Правителството на САЩ заяви, че видеоприложението ТикТок трябва да бъде

...
Правителството на САЩ заяви, че видеоприложението ТикТок трябва да бъде
Коментари Харесай

САЩ заплашват да забранят "ТикТок", ако приложението не бъде продадено

Правителството на Съединени американски щати съобщи, че видеоприложението " ТикТок " би трябвало да бъде продадено или в противоположен случай ще бъде изправено пред възможна възбрана в страната, съобщи Би Би Си.

Приложението за шерване на видео, благосъстоятелност на китайската компания " БайтДенс ", е упреквано, че съставлява риск за националната сигурност поради данни, събрани от милиони консуматори.

Искането за смяна на собствеността, за което първо заяви в. " Уолстрийт джърнал " (WSJ), беше доказано за Би Би Си от " ТикТок ".

Компанията сподели обаче, че насилствена продажба няма да промени потоците от данни или достъпа.

Белият дом към момента не е дал отговор на искане на Би Би Си за коментар.

Години наред американски чиновници показват опасения, че данните от известното приложение могат да попаднат в ръцете на китайското държавно управление.

Според WSJ Комитетът по задгранични вложения в Съединените щати (CFIUS), който следи рисковете за националната сигурност, единомислещо е предложил " БайтДенс " да се освободи от " ТикТок ".

Говорител на " ТикТок " сподели, че не оспорва информацията на WSJ и удостовери, че е бил потърсен от CFIUS.Той обаче съобщи, че информацията е пресилена и не е ясно какво на процедура значи продажбата. " Ако отбраната на националната сигурност е задачата, продажбата не взема решение казуса: смяната в собствеността няма да наложи никакви нови ограничавания върху потоците от данни или достъпа ", означи представителят.

 Опасна ли е обществената мрежа Опасна ли е обществената мрежа " ТикТок "?

" Най-добрият метод за справяне с опасенията за националната сигурност е посредством транспарантната, основана в Съединени американски щати отбрана на американските потребителски данни и системи ", добави той.Със възбрана за пръв път заплаши някогашният президент Доналд Тръмп през 2020 година

Администрацията на Джо Байдън също изрази негативно отношение към обществената мрежа. " ТикТок " събира големи количества данни за своите консуматори, сходно на " Инстаграм " и " Туитър ".

Приложението може да взема биометрични данни от потребителите и има достъп до данни за местоположението. Страховете са, че информацията може да бъде предадена на китайското държавно управление.

От " ТикТок " обявиха, че са положили старания да реалокират всички основани в Съединени американски щати данни в Съединени американски щати като част от самодейност, наречена " Проект Тексас ".

Компанията сподели пред Би Би Си, че възнамерява да продължи с този проект.Развитието идва седмица откакто беше оповестено ново законодателство, което ще разшири пълномощията на президента да не разрешава " ТикТок " в цялата страна.

Законодателството на Министерството на търговията на Съединени американски щати да афишира свързани с чужбина компании за опасности за националната сигурност.

и предишния месец не разрешиха " ТикТок " на телефоните на чиновниците си заради възходяща угриженост, обвързвана с компанията и въпроса дали китайското държавно управление може да събира потребителски данни или да прокарва своите ползи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР