Правителството на САЩ установи, че Русия подготвя претекст за инвазия

...
Правителството на САЩ установи, че Русия подготвя претекст за инвазия
Коментари Харесай

Представител на САЩ: Русия подготвя претекст за инвазия в Украйна

Правителството на Съединени американски щати откри, че Русия приготвя предлог за инвазия на Украйна и че Москва към този момент приготвя интервенция под подправен байрак в Източна Украйна, съобщи представител на американското държавно управление, поискал анонимност, съобщи Асошиейтед прес.

Според държавното управление на американския президент Джо Байдън Русия се готви за сходни дейности и посредством акция за дезинформация, водена в обществените медии, която показва Украйна като агресор, сподели още американският представител.

Служители на американското разузнаване са открили, че Русия към този момент е изпратила оперативни сътрудници, подготвени за водене на бойни дейности в градски условия, които могат да извършат бойкот, за който да бъде упрекнат Киев, в случай че президентът Владимир Путин реши, че желае да стартира инвазия, споделя източникът на АП.

Американският представител не разкри детайлности по какъв начин разузнаването е достигнало до тези заключения и до каква степен е решително в тях.

Украински медии също оповестиха през вчерашния ден, че съгласно управляващите съветски специфични сили приготвят интервенция под подправен байрак.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли през днешния ден тези обвинявания, като ги дефинира като "голословни ", съобщи Франс прес. "До момента всички тези изказвания бяха голословни и неподкрепени от каквито и да било доказателства ", акцентира той пред ТАСС, заяви Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР