Правителството на САЩ получава десетки доклади за НЛО всеки месец,

...
Правителството на САЩ получава десетки доклади за НЛО всеки месец,
Коментари Харесай

САЩ получава десетки доклади за НЛО всеки месец

Правителството на Съединени американски щати получава десетки отчети за НЛО всеки месец, съгласно шефа на службата, основана да проверява случаите. Той чака, че отчетите ще станат„ стотици, в случай че не и хиляди “ през близкото бъдеще.

Службата е получила почти 800 отчета за неидентифицирани обекти за следствие към предишния април спрямо 650 отчета през август 2022 година, сподели пред CNN Шон Къркпатрик, който управлява Службата за разрешаване на аномалии във всички домейни в Пентагона. Почти всички нови отчети се отнасят до обекти, следени във въздуха. Само един идва от морско наблюдаване.

По-голямата част са доброкачествени обекти, като балони или дронове, само че някои може да са резултат от опити на съперници на Америка да шпионират Съединени американски щати, изяснява Къркпатрик

„ Има някои тревожни знаци, които могат да бъдат приписани на задгранична активност. Ние ги проверяваме доста интензивно “, сподели Къркпатрик, говорейки извънредно за CNN преди публикуването на годишния отчет за НЛО.

В отчета, оповестен в сряда, се споделя, че следените обекти може да съставляват проблем за сигурността на полетите. Повечето наблюдения идват от съвсем лимитирано военно въздушно пространство. Вероятно това е резултат от спомагателните датчици и радари към оборудванията.

Част от нарастването на отчетите идва от Федералната авиационна администрация, която следи въздушното пространство към американските летища. Наскоро тя стартира да дава информация на Пентагона.

“Около половината от отчетите съдържат задоволително данни, че могат да бъдат класифицирани като „ елементарни неща “. Това са метеорологични балони или плаващ отпадък ”, изяснява Къркпатрик.

Но 2-4% са в действителност ненормални и изискват в допълнение следствие

В отчета се споделя, че единствено „ доста дребен % “ от наблюденията имат „ забавни “ признаци, като да вземем за пример високоскоростно предвижване или „ незнайни морфологии “.

Офисът на Къркпатрик е трансферирал „ доста “ случаи на правоприлагащите органи за по-нататъшно следствие. Ако е належащо ще се стигне и до контраразузнаване. Но някои наблюдения биха могли евентуално да бъдат съперници, шпиониращи Съединени американски щати. Вече имаше един подобен случай, когато китайски шпионски балон се появи по крайбрежията на Южна Каролина през февруари.

В годишния отчет за НЛО, направен от Министерството на защитата и Службата на шефа на националното разузнаване, се споделя:

„ Въпреки че нито едно от тези наблюдения на НЛО не е позитивно приписано на задгранични действия, тези случаи не престават да се проверяват. “

Запитан дали Пентагонът може дефинитивно да разпознава видян неидентифициран обект като принадлежащ на задграничен съперник, Къркпатрик сподели, че неговият офис „ преглежда някои доста забавни знаци за неща и това е всичко, което мога да ви кажа “.

„ Има способи да се скрие в нашия звук, който постоянно ме тревожи “, сподели Къркпатрик, имайки поради външните показания, уловени от американски радари и други датчици. „ Притеснявам се от позиция на националната сигурност. “

Но Къркпатрик може да предложи малко детайлности за това за какво някои отчети повдигат съмнения за задгранично присъединяване

„ Може да е просто непознато образувание. Може да е фен. Може да е всеки “, сподели той. „ И това са нещата, които би трябвало да разгледаме. “

Огромен публичен интерес към НЛО

Откакто администрацията на Байдън сътвори формален офис за следствие на известия за НЛО тематиката притегли голямо публично внимание. Изслушване в Конгреса по въпроса през юли увеличи интереса още повече. Тогав Дейвид Груш, някогашен офицер от разузнаването на военновъздушните сили, съобщи, че държавното управление е прикрило своите проучвания на наблюденията. Твърдение, което Къркпатрик изрично отхвърли.

Но Груш отиде доста по-далеч, макар че призна, че не е имал познания от първа ръка, а единствено предава неща, които е чул. Той съобщи държавното управление на Съединени американски щати разполага с неидентифицирани извънземни обекти и „ нечовешките “ водачи на кораба.

Къркпатрик отхвърли сензационните изказвания, като сподели, че няма „ никакви доказателства, които да допускат нещо извънземно по природа “.

„ Ако някой мисли, че знае къде са тези неща, би трябвало да пристигна да приказва с нас “, сподели Къркпатрик. „ Ето за какво създадохме цялата тази архитектура, тъй че хората безвредно да влизат и да приказват с нас. “

Нова информация от обществеността

Пентагонът се приготвя за поток от нови отчети, защото приготвя два нови портала за показване. Единият е за исторически наблюдения от сегашни или някогашни държавни чиновници и реализатори. Вторият за обществено показване на нови отчети.

Порталът за исторически наблюдения би трябвало да бъде отворен някъде през идващия месец, сподели Къркпатрик пред CNN. Целта му е да удостовери или опровергае минали отчети за неидентифицирани обекти, като ги съпоставя с други отчети и ги каталогизира за вероятен спомагателен разбор.

То е отварянето на обществения портал, към момента след няколко месеца, което съгласно Къркпатрик може да наводни системата със „ стотици, в случай че не и хиляди “ нови доклади за подбиране. Въпреки това Къркпатрик има проект за своя офис, който включва система, която автоматизирано ще съпоставя известни обекти с обществени отчети, позволявайки на държавното управление да отхвърли наблюденията на разпознати тела. Но отчетите за незнайни обекти може да се окажат скъпи, споделя Къркпатрик.

„ Ако това е задграничен съперник и имам 100 000 души с мобилни телефони, които могат да го приберат, ще е мъчно за непознатия съперник да направи каквото и да било “, споделя Къркпатрик.

Запитан дали държавното управление на Съединени американски щати е трябвало да постави старания за справяне с неидентифицирани обекти по-рано, Къркпатрик възрази. Той сподели, че новият офис е пристигнал „ евентуално в точното време по верните аргументи “. Но като самопризнание за интереса и мистерията на тематиката, той добави:

„ Мисля, че държавното управление като цяло – което включва Конгреса – евентуално е трябвало да се заеме с някои от тези години преди по-насочен метод. “

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР