Правителството на САЩ отпусна на щата Мериленд 60 млн. долара

...
Правителството на САЩ отпусна на щата Мериленд 60 млн. долара
Коментари Харесай

Отпуснаха спешно 60 млн. долара за реконструкцията на моста в Балтимор

Правителството на Съединени американски щати отпусна на щата Мериленд 60 млн. $ федерална помощ за справяне с изключителни обстановки в отговор на сриването на моста " Франсис Скот Ки " в Балтимор - извънредно бързо разпределяне на средства след такова злополучие.


Мостът се срути рано във вторник, откакто голям товарен транспортен съд, който изгубил мощ, се вряза в структурата в пристанището на Балтимор. Открити са две тела, а други четирима изчезнали се считат за мъртви.

Губернаторът на Мериленд Уес Мур изиска 60-те милиона $ по-рано в петък, а Федералната пътна администрация към Министерството на превоза на Съединени американски щати утвърди настояването в границите на няколко часа.

Подобно финансиране нормално лишава дни, само че във вторник президентът Джо Байдън съобщи пред кореспонденти, че е наредил на федералното държавно управление да " реалокира небето и земята " за бързото възобновяване на моста.

" Тези средства служат като първична вноска за покриване на първичните разноски, а в допълнение финансиране по програмата за незабавна помощ ще бъде предоставено в хода на работата ", се споделя в изказване на министерството на превоза.

Първоначалните оценки на разноските за реорганизация, които евентуално ще бъдат платени от федералното държавно управление, са 600 млн. $, заяви компанията за стопански софтуерни разбори IMPLAN.

Но федерални чиновници са декларирали пред депутатите от Мериленд, че разноските могат да набъбнат до най-малко 2 милиарда $, оповестява The Hill, като се базира на източник, осведомен с полемиките./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР