Правителството на Съединените щати е на ръба на ново спиране

...
Правителството на Съединените щати е на ръба на ново спиране
Коментари Харесай

Администрацията на САЩ спира работа, остана без пари

Правителството на Съединените щати е на ръба на ново прекъсване на работата, защото Конгресът е на път да пропусне крайния период за финансиране на федералните организации. Това е четвъртото прекъсване на работата през последното десетилетие и то може да засегне в забележителна степен всичко - от пътуването със аероплан до разрешителните за брак.

Повечето държавни чиновници ще бъдат освободени от работа без възнаграждение, а значими обществени стратегии ще бъдат спрени. Това е разследване от протеста на твърдата десница в Камарата на представителите. Републиканците управляват Камарата на представителите с нежно болшинство, до момента в който демократите са с болшинство в Сената. Това значи, че всички законопроекти, би трябвало да бъдат подкрепени и от двете партии, с цел да стигнат до бюрото на президента Джо Байдън. Републиканците упорстват за обилни съкращения на разноските, в това число за преустановяване на финансирането на войната в Украйна. Техните претенции бяха подкрепени от 45-ия президент Доналд Тръмп.

 
Републиканците ще би трябвало да втвърдят тона. Когато видите какво направиха демократите, с цел да опорочат изборите, ще разберете какъв брой беше позорно. Така че не знам. Изглежда, че приемането на този бюджет може би няма да се получи.
Доналд Тръмп, 45-и президент на Съединени американски щати

Прекъсването на работата се случва, когато Конгресът не е в положение да одобри към 30% от федералния бюджет, които би трябвало да утвърди преди началото на всяка финансова година на 1 октомври. Бюджетните разногласия, които провокират подобен тип проблеми, не се случват на никое място другаде по света и са считани за образец за възходящата дисфункция на Вашингтон и партийните разделения. Последното прекъсване на работата на държавното управление по време на ръководството на Доналд Тръмп през 2019 година продължи рекордните 34 дни.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР