Правителството на Русия разшири подкрепата си за законодателна поправка, която

...
Правителството на Русия разшири подкрепата си за законодателна поправка, която
Коментари Харесай

С двусмислено законодателство Русия затяга битката с екстремизма

Правителството на Русия разшири поддръжката си за законодателна корекция, която ще класифицира карти, които оспорват формалната " териториална целокупност " на страната, като наказуеми екстремистки материали, оповестява Ройтерс.

Поправката в съветското законодателство за битка с екстремизма планува, че " картографски и други документи и изображения, които оспорват териториалната целокупност на Русия " ще бъдат класифицирани като екстремистки материали. Спорният миг тук е на каква база ще се прави тази подредба, поради събитието, че Москва към този момент счита за свои територии нелегално оповестените за съветски Крим, ДНР и ЛНР както и някои изконни земи на Украйна, която Русия окупира по време на мръсната война, която води там. 

Изключително двусмисленото законодателство на Русия против екстремизма се ползва за религиозни организации, публицисти и техните материали, както и активността на бизнеса, наред с други. По този метод Кремъл стегна захвата против съперниците си, цитира организацията news.bg.

Новата корекция се появи, откакто нейните създатели показаха, че някои карти, популяризирани в Русия, оспорват " териториалната принадлежност " на Кримския полуостров и Курилските острови.

Русия анексира украинския Крим през 2014 година ход, избран от Украйна и доста страни като противозаконен. Оттогава украинците и тяхното държавно управление постоянно се опълчват на международните карти, показващи Крим като част от територията на Русия.

Русия и Япония не са прекратили публично военните дейности от Втората международна война заради опълчването им към група острови тъкмо до най-северния японски остров Хокайдо. Съветският съюз завзе тези острови, известни в Русия като Курилите и в Япония като Северните територии, в края на войната.

Поправката би трябвало да бъде препоръчана на Държавната дума, долната камара на съветския парламент, и след обзор да премине през три четения. След това се изпраща до Съвета на федерацията, горната камара и до президента Владимир Путин за автограф.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР