Правителството на Русия одобри набор от мерки за поетапно въвеждане

...
Правителството на Русия одобри набор от мерки за поетапно въвеждане
Коментари Харесай

Самоуправляващи се автомобили без хора в кабината започват тестове в Русия

Правителството на Русия утвърди набор от ограничения за поетапно въвеждане в употреба на безпилотни транспортни средства без наличието на инженер-изпитател в кабината. Тестването по публични пътища ще стартира през 2021 година, заяви Министерството на превоза.

„ Прилагането на ограниченията ще разреши в интервала от 2021 до 2024 година да се основат нужните правни условия за въвеждането на високо автоматизирани транспортни средства в транспортния комплекс. Предпоставка е гарантирането на сигурността на участниците в придвижването и спазването на откритите правила и разпореждания “, се споделя в известието.

Министерството на превоза разясни, че при подготовката са взети поради позициите на изпълнителните управляващи, както и на експертни асоциации (Асоциация за цифров превоз и логистика, Руски съюз на автозастрахователите) и организации, в това число КамАЗ, Сбербанк, ГАЗ Груп и Газпром петрол.

Тестовете на безпилотни апарати без инженер в кабината на публични пътища ще се проведат в обособени райони на Руската федерация, за където ще бъде издадено съответното позволение. Към днешна дата такова придвижване е позволено в Русия единствено в затворени тестови зони.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР